2015. április 21., kedd

A véráztatta katona - Novella

Sziasztok!

Ezúttal nem új fejezetet hoztam, hanem egy kis novellát. Már régóta motoszkált a fejemben ez a jelenet, így gondoltam, megosztom veletek. :)

Puszi: KilgarraKR

A véráztatta katona




Ruanu királyság fővárosát minden oldalról hatalmas falak határolták. Úgy tartották, hogy lehetetlen lenne áttörni rajtuk. Már számtalan alkalommal próbálták, de mindannyiszor kudarcba fulladt a kísérlet. Azonban van egy falszakasz, aminek megmászására még a legbátrabbak sem vállalkoznának. Felülete le lett csiszolva, hogy ne lehessen fogást találni rajta, de nem ez a fő oka annak, hogy mindenki félt tőle. A keleti falat közvetlenül a tenger mellé építették, így ha valaki leesett onnan, csúnya halál várt rá. Szerencsés esetben a tengerbe zuhant, és vízbe fúlt, de van egy sokkal rosszabb lehetőség is; halálrazúzhatja magát az óriási sziklákon, amik a mindössze 10 méteres partszakaszon húzódtak.
Drais és társai az elmúlt húsz percet azzal töltötték, hogy megpróbálják véghezvinni a lehetetlent. Meg akarták mászni a keleti falat. Hat fős kis csapatuk feladata a falon belülre jutás, majd a hadsereg többi részének beengedése volt. Hihetetlenül fontos szerepet játszottak Ruanu királyság lerohanásának tervében. Rajtuk múlott a művelet sikeressége, így hát minden erejüket beleadták. Le akarták győzni a legyőzhetetlen királyságot. 
A fal megmászásának veszélyességét az is bizonyította, hogy csapatuk eleinte tíz főből állt. Az alatt a kis idő alatt, amit a falon töltöttek, négyen életüket vesztették. Draiséknak különösen nehéz volt folytatni a küldetést, annak tudatában, hogy társaik hulláinak darabjai alattuk fekszenek. 
A 25 méteres fal megmászása végül sikerrel járt, így megkezdhették küldetésük második fázisát. Gyilkolásban meglehetősen jól kiképezték őket, így nem okozott gondot nekik, hogy a szembejövő őröket kiiktassák. Mikor elértek a fal belső oldalának aljához, szétváltak, és ki-ki a saját feladatára indult. 
Draisnak most várnia kellett. A terv szerint neki csak akkor kellett akcióba lendülnie, mikor a hadsereg fáklyáit észreveszi. Ez azt jelenti majd, hogy bejutottak a városba. Ezután neki kell majd kiiktatnia a királyi családot egy ember kivételével. A fiatalabbik hercegnőt életben kellett hagynia. 
Egész életében erre a feladatra képezték ki. Még kiskorában választották ki és hozták el egy árvaházból, majd az évek során könyörtelen gyilkost faragtak belőle. Nála jobb katonát keresve sem találhattak volna. 
Nem kellett sokáig várnia. Ahogy meglátta a fáklyák fényeit, már indult is a dolgára. Az eluralkodó káoszt és pánikot kihasználva könnyen elvegyült a tömegben. Egyre több sikoly hallatszott, ahogy a katonák közeledtek. A vér és a halál szaga terjengett a levegőben. 
A kastélyba bejutni nehéznek bizonyult a sok őr miatt, de megfelelő kiképzése miatt nem jelentett problémát Drais számára. Ezután már könnyedén megtalálta az uralkodói lakosztályokat. Ez volt a legvédettebb hely a kastélyban. Elrejtőzött egy oszlop mögé és onnan figyelte az eseményeket. A megfelelő alkalomra várt, ami nem sokkal később el is érkezett. Az őrség nagy részét a palota védelmének érdekében átcsoportosították a kapuk elé. Nem tudhatták, hogy mindez hiábavaló és ostoba lépés volt részükről. Az ellenség már bejutott. 
Ezzel a lépéssel esélyt adtak Draisnak a győzelemre. Az ott maradt nyolc katonát könnyedén elintézte. Lesből támadott és a meglepetés ereje is neki kedvezett. Mire az őrök feleszméltek, három társuk már halott volt. Ezután nem tartott sokáig, amíg a megmaradt katonákat is kiiktatta. 
Draist halottak és vér vette körül. Bárki, aki így látta, azt hihette volna, hogy maga a halál istene jött el a halandók közé. Arcán elszántság tükröződött, sötét haja a szemébe lógott. 
Végül még hat őrön kellett átjutnia, mire megtalálta a királyi családot. Egy szobában gyűltek össze. A király és a herceg kardjaikat kivonva várták a halált. Nagyon jó kiképzést kaptak harcművészet terén, de még így sem érhettek fel Draishoz. Pár perc múlva már csak holttesteik álltak Drais és a hercegnők közé. 
Arrya rémülten figyelte a hatalmas férfit, aki végzett apjával és bátyjával. Életében most először vált a halál szemtanújává. Mérhetetlen haragot érzett az idegen iránt, aki felbojgatta életét. Pár órával ezelőtt még csak nem is sejthette, hogy ez vár rá. Itt fog meghalni egy olyan férfi keze által, akinek minden porcikáját vér borította. Arrya gyanította, hogy nem a sajátja volt. Még mindig nem eszmélt fel a halál okozta sokkból. 
Most, hogy csak ketten maradtak, tudta, már csak ő védheti meg nővérét, aki mindig is gyengébb volt nála. Betegsége miatt nem jósoltak neki fényes jövőt. Az öröklési rendben is leghátulra került. Arrya ezért tudta, rá hárul a feladat, hogy megvédje őt. 
A harc során melléjük esett kardot vette fel. Elhatározta, hogy teljes erejével küzdeni fog. Karjait határozottan maga elé tartva, kezében fegyverével méregette ellenségét, majd nekilendült a támadásnak. 
A férfi könnyedén kivédte. Szinte játékosan suhintotta meg Arryát kardjával, de ő nem tágított. Minden erejét beleadta a harcba, pedig tudta, hogy esélye sincs. Az idegen sokkal nagyobb, erősebb és képzettebb volt nála. Arrya egyetlen reménysugara a gyorsasága volt. Kis termete lévén rendkívül gyorsan és könnyedén tudott mozogni. Egy két mozdulatával meg is lepte Draist, de még így sem győzhetett.
Végül amikor Drais megunta a játszadozást, a hercegnő elé lépett és nemes egyszerűséggel fejen vágta. A lány eszméletlenül terült el a földön.
Mindeközben Flonnah, az idősebb hercegnő tehetetlenül ült bátyja holtteste mellett. Amikor Arrya harcba indult, neki még arra sem volt ereje, hogy felálljon. Betegsége mostanra egyre jobban elhatalmasodott fölötte. Már nem is bánta, hogy meg fog halni. 
Drais vészjóslóan közeledett Flonnah felé. Egy ragadozó lassú mozgásával közelítette meg áldozatát, majd megállt előtte. Flonnah felnézett rá, és kitárt karokkal fogadta a halált. Drais nem habozott sokáig, egy pillanat alatt végzett a hercegnővel. Miután ezzel is megvolt, a karjába kapta Arryát, majd otthagyta a mészárlás helyszínét. 
Teljesítette küldetését.



1 megjegyzés:

  1. Szia Anett!
    Egy picit csalódott és szomorú vagyok, hogy nem fejezetet találtam ma reggel. :( De a cím felkeltette figyelmemet, így nem vártam vele délutánig. Nagyon izgalmas és érdekes lett. Nagyon jól sikerült, és tetszett a hercegnő harciassága. Csakhogy ezek után érdekel a folytatás, bár nem annyira mint az angyalos. ;) Csak annyit fedeztem fel hibának, hogy amikor bejut a palotába, túlhalmozod ezt a gyilkolósdit, holott a kevesebb néha több.
    Azért nekem nagyon tetszett.
    Nagyon várom a kövi FEJIT!
    Puszi: Heni <3

    VálaszTörlés